Aktuální informace

Vážení rodiče,

dovolujeme si požádat Vás o pochopení, se situací, spojenou s vysokou nemocností dětí. V současné době není situace jednoduchá pro Vás, jako rodiče, ani pro nás, jako zaměstnance, i rodiče. Aktuálně také my řešíme zejména limity personálních kapacit, nemocnost zaměstnanců i čerpání ošetřovného.

Z těchto důvodů může docházet ke změnám v provozu mateřské školy. Máme snahu zachovat provoz a mateřskou školu neuzavřít. Snažíme se v rámci našich, omezených možností, předcházet šíření infekcí mezi dětmi častým větráním, zvýšenou frekvenci úklidu, pravidelnou dezinfekcí, zvýšenou hygienou mytí rukou, pobytem dětí venku. Zde však naše možnosti končí. Není v našich možnostech, ani kompetencích, jakkoliv sankcionovat rodiče, kteří nerespektují požadavek, aby do kolektivu nepřiváděli děti, s evidentními projevy infekčních chorob. Realizujeme samozřejmě pravidelné mapování těchto příznaků u dětí, ale setkáváme se bohužel i s agresí a výhružkami, a to jak od rodičů dětí s projevy infekčních chorob, tak od rodičů dětí, kteří přivádí své děti po rekonvalescenci a mají pocit, že mateřská škola nezasahuje dost důrazně.

Epidemická situace je komplikovaná jak v oblasti covid-19, tak také, v rovině šíření respiračních infekcí u dětí, na celorepublikové úrovni.

Děkujeme za pochopení a ohleduplnost

Mgr. Lenka Polášková