Jablíčko stokrát jinak - foto

Ve středu 19. září 2018 se na zahradě naší mateřské školy odehrál velkolepá slavnost k přivítání začátku nového školního roku, všech dětí i rodičů. I když nám už podzim pomalu klepe na dveře, počasí i sluníčko nám přálo a umožnilo nám užít si společně poslední slunné dny a rozloučit se tak s koncem léta.


Jak již název napovídá, tato středa pro nás byla ve znamení jablíček. A proč zrovna „Jablíčko stokrát jinak“? Protože i takové jablíčko může mít mnoho podob, o čem jsme se všichni mohli přesvědčit hojností jablíčkových dobrot nejen z trouby našich p. kuchařek a p. učitelek, ale i šikovných maminek. Naše zahrada se tak zaplnila podmanivou vůní, barvami a nůší plnou jablíček.
Přípravy probíhaly v plném proudu již z počátku týdne. Vůně jablíček se nesla celou naší mateřskou školou a postupně provoněla každou z tříd, ve kterých naši malí kuchtíci za pomoci p. učitelek připravovaly sladká jablečná překvapení pro rodiče a všechny mlsné jazýčky. Vařil se jablečný kompot, jablečný pudink, sušila se jablíčka, pekly se jablečné buchty, štrúdly a další dobroty. Také naše šikovné paní kuchařky nezahálely a pro naši zahradní slavnost upekly pro všechny výborný jablečný koláč, po kterém se jen zaprášilo. Součástí bylo také rozmanité tvoření s dětmi s tematikou jablíček.

„Jablíčko stokrát jinak“ přineslo dětem mnohá překvapení. Děti se mohly těšit na povedené divadelní představení, malování na obličej, hry se svými kamarády, opékání všemožných dobrot u ohně a mysleli jsme i na ty, co si dobrůtky zapomněli doma! Na ty zde čekalo naše plně vybavené hladové okýnko, kde všechny malé i velké hladové žaludky obsloužily naše paní učitelky s širokou nabídkou sladkého, slaného, teplého i studeného občerstvení. K načerpání nových sil zde byla připravena ochutnávka voňavých jablíčkových sladkostí z rukou dětí za pomoci našich p. učitelek. Vrcholem slavnosti byla soutěž o Nejšikovnějšího kuchtíka a nejlepší jablíčkovou dobrůtku připravenou našimi šikovnými rodiči. Odborná porota z řad našich p. učitelek, ale také z řad dětí či rodičů poctivě ochutnala všechny výtečné moučníky - a že jich nebylo málo! Po zdlouhavém a obtížném hlasování i vyhodnocování nakonec vybrala 3 vítěze naší soutěže. Hlasování bylo skutečně nelehké, jelikož všechny jablečné dobroty byly pastva nejen pro oko, ale i mlsný jazýček. Všem šikovným, hodným maminkám i jejich pomocníkům moc děkujeme za jejich nápaditou přípravu a královnám všech jablečných kuchtíků moc gratulujeme! Rovněž doufáme, že i naše učitelská kulinářská práce s dětmi sklidila stejný úspěch!

Odpoledne jsme si všichni užili naplno a dětské úsměvy, prázdné pulty a plné žaludky pro nás byly tou největší odměnou! Akci hodnotíme velmi pozitivně a z rodičovských nadšených ohlasů soudíme, že sklidila úspěch na všech stranách, z čehož máme obrovskou radost. Těšíme se proto na další společné shledání!

Všichni účastníci akce vstupem vyjádřili souhlas s pořizováním a prezentací fotografických záznamů v souladu s ustanoveními zákona o ochraně osobních údajů.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Petra Pisková